Het nieuwe gezicht van Enveloppenland in 14 landen

Digital Chemix ontwikkelde 11 jaar geleden de allereerste webwinkel voor Enveloppenland.nl. Sinds de lancering in 2009 is Enveloppenland uitgeroeid tot de grootste webwinkel binnen Europa op het gebied van enveloppen en verzendverpakkingen. Na 11 jaar verzorgde Digital Chemix met trots een compleet nieuwe uitstraling van Enveloppenland. 

In het ontwerp van 2009 was geen rekening gehouden met de enorme toename van online aankopen via smartphone. Sterker nog, er was in het ontwerp amper rekening gehouden met de weergave op smartphones.

Het nieuwe design tot stand gekomen onder Digital Art-direction. Het nieuwe UX design en UI design moet op alle devices goed werken. Elk device heeft een unieke gebruikerservaring. Voor een goede weergave van de website op ieder device is maatwerk vereist. Met deze aanpak onderscheidt Digital Chemix zich van concurrenten. 

Het resultaat is een gebruiksvriendelijk design dat intuïtief werkt maar toch eigenzinnig genoeg is. Digital Chemix heeft een visuele vertaling gemaakt van Enveloppenland voor nu en in de toekomst.

Ook verzorgde Digital Chemix de branding. Enveloppenland kreeg een heel nieuw logo. Het ontwerp bestaat uit een beeldmerk en een logotype. Voor het logotype heeft Digital Chemix een eigen font ontworpen. 

Offerte aanvragen

Binnen 11 jaar naar 14 landen

Een eigentijds UX & UI design
met de nadruk op ‘eigen’

Digital Art Direction is een unieke service van Digital Chemix. Het design is onderscheidend en de winkelervaring is uniek. Het UI en UX design van Enveloppenland heeft een eigen karakter waardoor het minder trendgevoelig is. 

Bekijk webshop

Een grenzeloos logotype

Digital Chemix ontwikkelde een logotype dat in 14 verschillende talen dezelfde uitstraling moest hebben. Het ontwerpen van een compleet alfabet was de meest efficiënte methode.

Beeldmerk_

Een beeldmerk dat de taal spreekt van 6.988 tevreden klanten

Digital Chemix ontwikkelde een beeldmerk met een positieve uitstraling. De sluiting van de envelop is een lach. Het nieuwe beeldmerk is zowel een envelop als een verzendverpakking.

Logo uitvoeringen_

Meer conversie dankzij de nieuwsbrief

Digital Chemix ontwikkelde in nauwe samenwerking met Marketing Bureau ISM een nieuwsbrief template. Het resultaat is een nieuwsbrief die de zintuigen prikkelt en aanzet tot conversie.

Enveloppenland heeft een groot klantenbestand waardoor de nieuwsbrief een belangrijk middel is. De look & feel moet per nieuwsbrief toegespitst zijn op het onderwerp om klanten te blijven binden aan de mailinglist.

Digital Chemix ontwierp een generiek en responsieve design voor de nieuwe nieuwsbrief , dat aansluit op de nieuwe branding van Enveloppenland. De kleur en de inhoud van de nieuwsbrief kunnen worden aangepast. Hierdoor heeft iedere nieuwsbrief een eigen uitstraling dat klanten blijft prikkelen terug te keren voor een aankoop.

Het resultaat is een nieuwsbrief die de zintuigen prikkelt en aanzet tot conversie op de website door terugkerende bezoekers.

Waar kunnen we je bij helpen?

Studio bezoek
Op afspraak

Digital Chemix K.103
Schiedamsevest 149
3011 BH Rotterdam

whatsapp chat

Maurice Somers

Art Director

Offerte aanvragen